ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ЗАТЯГАТ РЕДИЦИТЕ

IMG_1349РАЗПАДЪТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА Е ФАКТ!

Това каза лидерът на земеделците Румен Йончев на заседание на Управителния съвет на Земеделския народен съюз (ЗНС), провело се днес в Пазарджик. Коалиционният партньор на “България без цензура”, ВМРО и Движение “Гергьовден” направи свой анализ на успешната предизборна кампания за члнове на Европейския парламент (ЕП). Лидерът на земеделците Румен Йончев докладва пред членовете на Управителния съвет за изпълнението на предварително поставените политически цели.

Според лидера на земеделците, безпътицата е преодоляна и ЗНС вече участва пълноценно както в активния политически живот на страната, така и в публичното пространство. Румен Йончев благодари за активната подкрепа на членовете и симпатизантите на земеделското движение по време на кампанията и не скри амбицията си да приобщи към редиците на най-старата българска партия и много млади хора.  

“Днес ЗНС е единен и силен, а това ни дава възможност да мислим за бъдещето стротегически”, призна земеделският лидер. Той отчете като успех участието на земеделците в европарламентарните избори, в рамките на коалицията “ББЦ – ВМРО – ЗНС – ГЕРГЬОВДЕН”, при което за първи път земеделците излъчват свои представители в ЕП.

Като позитивни бяха отчетени и решенията на Управителния съвет да не се организира преференциален вот в полза на кандидата на ЗНС, както и присъединяването на ЗНС в рамките на коалицията към голямото европейско семейство на Консерваторите. В бъдеще ЗНС ще се съсредоточи върху решаването на проблемите в малките и средните населени места, където се крие огромният потенциал на ЗНС, каза още Йончев. Той беше категоричен, че предсрочните избори трябва да се предизвикат по-рано и президентът би могъл да изиграе решаваща роля при формирането на бъдещата политическа карта на България.

На въпрос от залата “за” или “против” задължителното гласуване, Йончев припомни, че първият български държавник, който е въвел задължително гласуване е именнто земеделският лидер Александър Стамболийски.

Утре, с възпоменателен събор в 11:00 часа ЗНС ще отбележи 91 години от смъртта му в родното село на Стамболийски - Славовица край Пазарджик. Събитието се организира традиционно от ЗНС в местността "Янини грамади”. Гости на събора тази година ще бъдат коалиционните партньори на ЗНС от Коалиция ББЦ - ВМРО - ЗНС - ГЕРГЬОВДЕН (Николай Бареков лидер на ББЦ, Красимир Каракачанов лидер на ВМРО, Стефан Кенов гл. секретар на ББЦ и др.).

 

СЛЕДЕТЕ СЪБИТИЯТА НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ЗНС

ОТКРИЙТЕ НИ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА