ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ХОРАТА!

119Ямбол е една от модерните земеделски крепости и ние, от ЗНС, се гордеем с това, каза при посещението си в Ямбол лидерът на земеделците Румен Йончев. През последните 25 години тук продължават да живеят и да се борят с обстоятелствата българските земеделски производители, като се опитват да вдъхнат живот на българските села и на малките градове. В същото време, „се усвояват” европейски милиарди средства, но не за да се подобри животът в българското село.

В днешно време да живееш на село е наказание. Милиардите европейски средства бяха похарчени за подобряване на живота на кокошките и прасетата в България, но не и на българите – онези, които трябваше да съхранят живота в българското село. Стигнахме дотам, че над 2 млн. българи напуснаха страната, отидоха да прибират чуждата реколта по света. Затова днес внасяме плодове и зеленчуци, вместо да развиваме българското земеделско стопанство.

Българското село беше доведено до крах. Резултатът от политиката, която повече от 20 години водят всички правителства е такъв, че в българското село днес живеят най-бедните и най-угнетените хора. Това повече не може да продължава.

В българския парламент се опитахме за последен път преди изборите да върнем дневния ред на хората. Организирахме дискусия за това как трябва да бъде спрян произволът на частните съдебни изпълнители. Нито един български народен представител не дойде, за да изрази своето отношение по проблема – нито от ГЕРБ, нито от БСП, нито от „Атака”, нито от ДПС. А това е належащ за разрешаване въпрос. Защото много хора днес губят доходите и имуществото си - заради това, че някой съвременен бирник им виси на вратата и им взима и последния залък. Но сегашните народни представители очевидно не смятат това за важен проблем. За тях е важен вотът на недоверие, внесен от ГЕРБ. Ние, обаче им казваме: този вот ще се състои официално на 25 май. Организиран е от държавата и всеки един български гражданин ще има право да се произнесе категорично и ясно – искаме ли да продължаваме да живеем така?

Ние, народните представители, които подкрепяме нашата коалиция „България без цензура, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден” сме категорични: искаме ясната подкрепа на българския народ. За да можем да поискаме разпускане на това Народно събрание. Да отидем на битка на нови избори, на които българските граждани да посочат кой да управлява България. Очевидно днешните народни представители не се интересуват от дневния ред на обществото. Затова на 25 май всички трябва да гласуваме – за да спре хаосът в страната и да върнем държавата на хората.