РУМЕН ЙОНЧЕВ: БОРИСОВ ДА СВИКВА ДА ОСВОБОЖДАВА КАБИНЕТИ!

rumen_jonchev_newjpgСоциолозите отново потвърдиха, че съюзът между „България без цензура, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден” ще бъде третата политическа сила на предстоящите избори за Европейски парламент. Потвърдиха, че нашата коалиция е способна да измести досегашните балансьори и да се превърне в политически център. И това вече за никой не е новина.

Новина е, че г-н Борисов остана без кабинет. Като че ли цяла година той не разбра, че вече не е там, където беше в българската политика. И нека е наясно, че още кабинети ще трябва да освобождава. Особено след изборите. Защото политическото съотношение на силите в България отдавна се промени. И продължава да се променя. Променяме го ние – съюзът между ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден”. Ясно е, че политическото пространство ще бъде много по-различно след тези избори. Това е всъщност причината г-н Борисов да освобождава кабинети. И той трябва да свикне с тази мисъл.

В парламента поставихме темата за операция „Чисти ръце”. Внесохме и законопроекта. Ако той се превърне в закон, ще покажем на българските граждани кой кой е в българската политика – кой с какво се е занимавал, откъде е забогатял, чии пари харчи. Но този парламент не желае да приеме нашия законопроект „Чисти ръце”. Искат го единствено българските граждани. Което означава, че на едни предсрочни парламентарни избори, те ще посочат онези народни избраници, които ще гласуват закона „Чисти ръце”. Сегашните народни представители не желаят да направят това.

На 25 май нашата коалиция очаква ясно указание от българския избирател – по какъв път да тръгне България оттук нататък. Ако получим ясен и категоричен вот, ще поискаме незабавно разпускане на това Народно събрание и предсрочни парламентарни избори. Избори, на които българският народ да определи кой има право да седи в парламентарните кабинети.

Европейските избори ще решат кой и по какъв начин през следващите 5 години ще разпределя европейските средства за България. Ние, земеделците, вече 20 години обясняваме, че не е нужно да субсидираме милионерите. Милиарди европейски средства влязоха в страната и отидоха в ръцете на шепа хора. И нито едно евро не стигна до хората. Това сочи статистиката. Всеки ден се отчита колко процента европейски средства са усвоени. „Усвоени” обаче означава, че парите са отишли в нечий джоб. Европа обаче не отчита колко средства са усвоени, а колко хора са получили реална подкрепа чрез тях. На колко граждани животът е подобрен, защото са похарчени европейски средства. При тази статистика резултатът за България е плачевен. И е такъв, защото допуснахме цели региони в страната, за които бяха предназначени европейските пари да опустеят. Хората вече нямат надежда. Затова 2 млн. млади българи напуснаха страната.

За да сложим край на това и дадем шанс на цяло едно поколение, което идва след нас, нужно е едно – на 25 май да се гласува ясно и категорично.