НИЕ СМЕ КАТО КОЛА 4х4 – ЩЕ ИЗВАДИМ БЪЛГАРИЯ ОТ КАЛТА!

a8d54db0a5fbГолямата задача на тези избори на нашата коалиция е да формираме бъдещия политически център

на България и да приключим темата с балансьорите в българската политика.

Това коментира пред BNews лидерът на ЗНС Румен Йончев по време на традиционния събор на земеделците, който се провежда всяка година през май месец в манастира Св. Лука край Кюстендил.

Сега обаче освен заради традицията, те са тук и за да се мобилизират преди изборите на 25 май. Хубавото е, че тази година имаме и много дъжд, земеделска година ще бъде, предрече Йончев, гледайки пороят, който се изсипваше.

Той коментира и последните социологически проучвания и със задоволство отбеляза, че са на път да се сбъдне това, което предричаха от доста време, а именно, че ще се трета сила, засега.

А вотът на недоверие към кабинета „Орешарски“ земеделският лидер определи като доста жалък опит

да бъде измесен акцентът на предизборната кампания.

По думите му, вот на доверие има и той ще се състои на 25 май, когато всеки гражданин ще може да гласува и да каже какво мисли и за сегашното управление и за досегашните управления.

Йончев не се ангажира да прави прогнози, къде земеделците ще са най-активни. Той отбеляза, че имат присъствие в цялата страна и структурите им са силно мобилизирани за тези избори.

Земеделците виждат в нашия съюз една много сполучлива коалиция. Не случайно тръгна приказката, че

ние сме като автомобил 4х4 – 4 партии, всяка една хванала своето колело и движим напред в една посока и мисля, че ще измъкнем България от калта,

добави още депутатът.

Специално за този район – Кюстендилския, основният проблем на земеделските производители е при черешите и опазването им от набези. Другият проблем е с реализацията на продукцията на разумна цена.

Ние предлагаме закон за земеделските продукти, но досега нито едно правителство не го прие.

Идеята ни е да се възстанови системата на пъдарите, като част от организирани дружини, подчерта Румен Йончев.

По отношение на реализацията той смята, че трябва да се подхожда чрез крупняване на продукцията, а не поотделно, за да не попадат в ръцете на рекетьорите.

Надяваме се тази година правителството да си свърши работата поне за опазване на продукцията, иначе ние поемаме ясен ангажимент към земеделските производители, че тези два проблема ще бъдат решени много скоро с едно земеделско министерство, в което ние земеделците се надяваме да имаме думата, заключи Йончев.

На събора се събрана десетки земделци от района. Много от тях водеха своите деца и внуци. Присъстваха и представители на коалиционните партньори от ВМРО.