Румен Йончев: Алтернативата е в центъра

2c0e2d7b7c66f120317aae16c6239c79

"Алтернативата е в центъра", категоричен е Румен Йончев, председател на Народен съюз

Според Румен Йончев опитите да се "изобретят" ново ляво и дясно с нищо няма да промени това, което се случва в държавата и няма да подобри състоянието на българския народ.

"Затова ние твърдим, че трябва да има солиден, автентичен, патриотичен български център, който да генерира политика, която да работи за гражданите", заяви Румен Йончев, лидер на Народен съюз в студиото на "Денят ON AIR".

Според него алтернативата е в центъра и това е един концептуален проблем, който обществото трябва да реши.

За Bulgaria ON AIR Йончев отбеляза, че единствената друга политическа сила, която Народен съюз е открила, че също се опитва да прави центристка политика в полза на гражданите, е коалицията на Обединените патриоти. И съобщи, че Народен съюз и Обединените патриоти ще бъдат с обща кандидатура и на парламентарните избори.

Като основен принцип, който коалицията ще следва, Румен Йончев определи искането им да спре политическият натиск върху българския бизнес. И той допълни, че постоянно се въвеждат нови режими - как малкият квартален магазин трябва да отговаря на същите изисквания, на каквито и голямата хранителна верига.

Лидерът на Народен съюз категорично посочи, че от коалицията искат максимално понижаване на регулациите, така че българският бизнес да може да се събуди.