Георги Ковачев: Народен съюз имат лично постижение в работата на 43-ото Народно събрание

14956630_582124168641963_4739023663704596713_n

Георги Ковачев коментира по радио К2, че Народен съюз имат лично постижение в работата на 43-ото Народно събрание, а именно предложението за избирането на парламентарната квота за членовете на ВСС да става с 2/3 мнозинство от депутатите. Той очаква следващият избор на ВСС през октомври т.г. да бъде най-големият препъни камък за бъдещото народното събрание.

Друго постижение на това 43-ото Народно събрание според Ковачев е стабилизирането на финансовата система и успешните стрес тестове на банките.
Относно провалите в този парламент той смята, че Реформаторски блок са натоварили хората с много големи очаквания за огромни реформи, които не са се случили.
По думите му много политици са се опитвали да налагат личната си воля.
Отчете като постижение и Законът, забраняващ носенето на бурки на обществени места, както и някой опити за промени в МВР. "От 63 000 души полиция общо, само 15 000 са с униформи, от които само 8000 са с полицейски права“, заяви Ковачев.
Очаква в новия парламент да има паритет между основните политически сили. 
Той заяви, че от Народен съюз не се ангажират с прогноза кого ще подкрепят в новото правителство. Но със сигурност ще трябва да се изправят пред решението да намерят не толкова математическото мнозинство в парламента, а да се определи точна и ясна политика за страната.
"Хората са отегчени от политиците и обещанията", допълни зам.-председателят на Народен съюз.

Ковачев разкри, че приоритет на Народен съюз в следващия парламент ще е приемането на нов закон за чуждестранните инвестиции, а философията му е обратната на това, което е в момента- "режимът е много облекчен".