Земеделски народен съюз (ЗНС) подписа споразумение за подкрепа с ВМРО за листата на воеводите начело с Ангел Джамбазки на евровота на 26 май

На 23 април ЗНС и ВМРО подписаха споразумение за подкрепа за евровота и меморандум за сътрудничество.

На обща пресконференция двете организации обединиха усилията си за повече от един мандат в ЕП.

Председателят на ЗНС Румен Йончев коментира, че вече cа избиpали Ангел Джамбазки в ЕП и отчитат един успешно изпълнен мандат.

вмро

„Моите очаквания са да направим поне един мандат, и вероятността да направим и втори не е малка. Това е реалистичната прогноза“, добави водачът на листата на ВМРО - Ангел Джамбазки.

„Това не е изненадващо споразумение. Нашата съвместна работа има дълга и успешна политическа биография. Така че помощта и усилията на ЗНС за изминалата кампания бяха част от резултата да бъдем представени в Европейския парламент“, заяви Ангел Джамбазки.

Той изтъкна, че двете формации имат сходни приоритети и акценти в политическата си визия за Европа и европейското бъдеще на България.

Румен Йончев от Земеделски народен съюз заяви на свой ред: „Изненада няма, че ние подкрепяме кандидатурата на Ангел Джамбазки и листата, в която и земеделците имат участие. Ние го подкрепяме най-вече заради това, че има един успешно изпълнен мандат. Омръзна ми в последните години, откакто България е член на ЕС, да чуваме, че нашите европейски депутати не могат нищо да направят. Ангел показа, че и един европейски представител може да направи нещо и то много. ЕС вече няма да е същият и България трябва да участва в този процес не само пълноправно, но и активно – с всички ползи от това“.

Той представи кандидатите на ЗНС Райна Дончева и Вергил Кацов за евровота.