Явор Хайтов: “Скоростно правораздаване вместо промяна на законите”

17498711_652026591651720_3863233494964255834_n

30 години затвор за Северин Красимиров, обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Това реши съдът в Русе. Справедлива ли е присъдата му, коментира зам.-председателят на Народен съюз в предаването “Денят ОН ЕЪР” по телевизия България он еър.

"Той получи максимално строго наказание. Магистратите да приложат закона такъв какъвто е. Те нямат законодателна инициатива да го променят. Чух, че днес от залата, когато прокурорът е посочвал доказателствата, вследствие на които се е получила присъдата, много от хората не са издържали на такова зверство", посочи Хайтов.

В отговор на въпрос възможни ли са законови промени, чрез които да нямат право на съкратена процедура за извършители на убийства по такъв жесток начин, той заяви:

"За всеки един случай да се иска промяна на закона едва ли е толкова правилно. Просто законът е такъв. Той трябва да се приложи. Аз искам да поздравя българската прокуратура, защото в рамките само на 5 месеца успяха да съберат достатъчно годни доказателства, за да се получи една такава присъда".

Хайтов допълни, че българските служби са доказали, че успяват когато искат да работят. Според него по-важно е да има скоростно правораздаване, отколкото промяна на законите.

Разговорът засегна и горещата тема за ало измамниците. Хайтов посочи пред Bulgaria ON AIR, че МВР е закъсняло в този случай. По думите му е възможно да има служители от вътрешното ведомство, които да са се подложили на корупционни практики в тази ситуация.

Гостът в студиото на "Денят ON AIR" е на мнение, че в информационен план медиите ясно трябва да заявят на възрастните хора да не вярват толкова лесно на такива обаждан

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/…/po-vazhno-e-da-ima-skorostno-pravo…