ВСИЧКИ ДАРЕНИЯ КЪМ КОАЛИЦИЯ „ББЦ, ВМРО, ЗНС И ГЕРГЬОВДЕН“ СА ОБНАРОДВАНИ СПОРЕД ЗАКОНА

vutreshna_chast_560x262sm_FIMAL-02 copy 2Призоваваме медиите да не заблуждават аудиторията си и да не клеветят ПП "България без цензура" с лъжи

Във връзка с разпространена невярна информация от блога „Отворен парламент“ сме длъжни да уточним, че всички дарения към КП „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“ са с явен и прозрачен произход и са обявени в срок в Публичния регистър към Сметната палата.

Съгласно чл. 169 и чл. 171 от ИК в регистъра бяха публикувани абсолютно всички декларации за дарения към партията и коалицията, но след изрично указание от страна на Сметната палата обнародвани останаха единствено декларациите за дарения към коалицията.

Според тълкуванията на Изборния кодекс от страна на Сметната палата задължение за публикуване на декларации има само за дарители към субекта-участник в изборите, а именно Коалицията от партии. Затова дарителските декларации за дарения, направени директно към Политическа партия „България без цензура“, а не към Коалицията от партии, не са обявени публично.

„Двойните записи“ в регистъра са плод на техническа грешка и след подадени декларации за корекции очакваме Сметната палата да извърши необходимите поправки.

Цялата финансово-счетоводна информация относно предизборната кампания за КП „България без цензура, ВМРО, ЗНС и Гергьовден“ е подадена в срок и отговаря на законовите изисквания.

Призоваваме медиите, които държат на коректното отразяване на информацията, да не заблуждават аудиторията си и да не клеветят ПП „България без цензура“ с лъжи.

Източник: bulgariabezcenzura.bg