РУМЕН ЙОНЧЕВ: НЯМА ДА УЧАСТВАМЕ В УРЕДЕНИ МАЧОВЕ, ИСТИНСКИЯТ МАЧ Е В НЕДЕЛЯ!

10287056_10201616283958835_1671334841_nНа финалната права сме. Оглеждаме се, но като че ли сме сами на пистата. Другите безнадеждно изостанаха – онези, които искаха да тичат в нашия коридор, се изгубиха назад. Онези, които искаха да бъдат наши опоненти – изобщо не се появиха на състезанието. Те избягаха от този дебат.

Обвиняват ни, че водим национална предизборна кампания, а не европейска. Бих попитал – какво по-европейско има от българското земеделие? Ние говорим за проблемите в него, но решенията са част от дневния ред на Европа. Безработицата е не само българска, но и европейска тема. Когато ЕС говори за младежка безработица, ние не сме ли част от този проблем? Решенията на проблемите в здравеопазването, в образованието също могат и трябва да дойдат от Европа.

Вместо да водим европейски дебат, ние сме поканени на един уреден мач този петък. Както обикновено, боксьорите са се разбрали предварително за резултата, а мачът ще се играе при закрити врата. Такива мачове обаче няма.

Истинският мач ще се състои на друга дата – на 25 май. Не този петък, а тази неделя. Защото през изминалите седмици българският парламент трябваше да се занимава с друго - да гласува Закона „Чисти ръце”, да гласува Закона за частните съдебни изпълнители и промените в Гражданско-процесуалния кодекс. Те щяха да спрат произвола на частните съдебни изпълнители и щяха да гарантират, че българите няма да продължават да губят безразборно имуществото си и да бъдат изправени пред пълен финансов крах, само защото едни хора преди няколко години са назначени за милионери.

Вместо това ни канят на уредения мач. Вече много пъти казах, казвам го отново – истинският мач е в неделя и в него ще участват милиони българи. И колкото повече са те, толкова по-добре. Искаме и се надяваме преобладаващата част от тях да носят на гърба си фланелка с № 28. Само с нея ще можем да добием онази сила и онази енергия, с която да променим страната си. Гласувайте с № 28 на 25-и май и бъдете сигурни, че след това България ще бъде друга!