Румен Йончев: “Евродепутатите ни трябва да работят повече за България, а не повече за Европа”

 

Лидерът на Земеделски народен съюз,  на 23 март 2019 г., бе гост на VII конгрес на ВМРО-БНД. Румен Йончев подчерта, че общото между ЗНС и ВМРО-БНД е дългогодишната история. Защото корените и на двете партии са далеч във времето - 120 г. за ЗНС и 126 г. за ВМРО.

55576210_1053894108131631_4183794159192113152_n

Председателят на ЗНС посочи, че в залата днес са нашите общи постижения - най-успешният наш кандидат за президент - в лицето на Красимир Каракачанов, и нашият най-успешен евродепутат - Ангел Джамбазки.

“Днес сме на прага на евроизбори, които са много важни, защото Европа е на прага на една голяма промяна през последните няколко десетилетия, да не кажем от самото създаване на ЕС. И тази промяна трябва да бъде управлявана, направлявана от всяка една от нациите, членка на съюза. Именно затова е много важно кой ще изпратим там.
Евродепутатите ни трябва да работят повече за България, а не повече за Европа. В противен случай ще имаме “пакет Макрон”, ще имаме други такива пакети. Разберете, проблемите на Европа не са в това, че нямаме обща фискална политика, че нямаме обща валута. Проблемите са, че Европа е разделена на две половини и ЕС е несправедлив към отделните страни членки в момента. И това изисква сериозно и стабилно българско присъствие в Европарламента. Втората причина е, че в Европа щъкат емигранти навсякъде, които само изострят социалните, икономическите и обществените проблеми на всяка една страна. Тези проблеми могат да бъдат решени само с ярко, истинско и идейно национално представителство в ЕС. Затова трябва да изпратим там сериозни хора, способни, да знаят как да защитят нашия интерес, могат да запазят лицата си, могат да издигнат българския флаг и да носят българското име с чест в Европейския парламент”, заяви Румен Йончев пред препълнената зала с гости и делегати на форума