Румен Йончев: Джамбазки е един от най-разпознаваемите евродепутати

38777_660_370.jpg.pagespeed.ce.SapruauPmnПредседателят на Земеделски народен съюз беше гост в предаването "Патарински live", където коментира явяването на ЗНС в обща листа с ВМРО. Той посочи, че ЗНС и ВМРО са си партнирали още от далечната 2005 г. "Имали сме общи кампании - имали сме два пъти общи парламентарни групи, участвали сме на парламентарни избори заедно, на последните европейски избори също бяхме заедно. Това партньорство не е нито ново, нито трудноразбираемо за нас", обясни Йончев.

Лидерът на ЗНС каза,че в следващия 5-годишен мандат на Европейския парламент Европа много сериозно ще се промени и именно в ръцете на тези, които търсят реформа ще бъде бъдещето на Европа.

"В листата сме сложили наши силни активисти. Хора, които имат не само младост, но и сериозен политически опит, и в местното управление, и като изградени и способни политици. Считаме, че по подобие на Ангел Джамбазки България има нужда от ново поколение политици. Хора, които да занесат в Европа нов нрав. Да излезем от традиционното говорене на прехода и да влезем с нови европейски сили".

Цялото участие може да гледате на линка: http://kanal3.bg/…/17192-%20Patarinski-LIVE%20-na-23.-04.-2…