Пощенска марка отбелязва 140 години от рождението на Александър Стамболийски

На 1 март т. г. се навършват 140 г. от рождението на великия политик и реформатор Александър Стамболийски. Това е поводът, който обедини всички земеделски партии у нас.

Лидерите на земеделските формации се събраха в Централна поща и съвместно валидираха пощенска марка с лика на Александър Стамболийски. 1.03Българското маркоиздаване има своеобразна Алея на славата за националните лидери с най-голям принос в родната ни история и специално място в нея е запазено за Александър Стамболийски. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски по време на валидирането на пощенска марка.

Заместник-министър Геновски припомни, че първата пощенска марка за личността на Александър Стамболийски се отпечатва през 1946 г. и се превръща във филателен хит на десетилетието. Най-новото издание изобразява фрагмент от известната скулптурата на твореца проф. Марко Марков. Образът е пресъздаден върху пощенската марка от художника Стилиян Найденов.

 

Печатът върху изданието бе поставен съвместно от всички председатели на земеделски формации.     

3

 

 

 

 

 

 

       

 

След това лидерите заедно със симпатизанти поднесоха венци пред паметника на великия политик. Почит пред паметта на водача на земеделския лидер отдаде и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

1.