Партиите „Земеделски народен съюз” (ЗНС), „Движение България на гражданите“ (ДБГ), Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) и движение „Път на младите“, които подкрепят кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, ще имат обща листа с кандидати за общински съветници в столицата

 

На срещата бе предствена платформа за гражданско управление на София, която Манолова подписа и ще включи в предизборната си платформа. Сред идеите в нея са въвеждането на дигитална община, изчисляването на "такса смет" според "замърсителят плаща", борба с картелите и монопола, достъп на малки и средни фирми до обществени поръчки и др. С подписването на документа кандидатът обещава, ако стане кмет на София, до края на мандата околовръстният път да бъде завършен изцяло, да няма чакащи за детска градина деца, да бъдат изградени буферни паркинги до метрото, както и административните услуги да бъдат изцяло електронни.

podpis s mayaРумен Йончев: “Целта ни е да очертаем практически и реални действия, които трябва да се предприемат в София, и втората цел е да стане ясно, че Мая Манолова няма да бъде сама и неподкрепена в общинския съвет. Няма да има съвет на леви и десни. Управлението трябва да е в реално време, в което да се включват гражданите. Относно листата за общински съветници ще се опитаме да подберем хора, които да бъдат подготвени и да са силен гръб на г-жа Манолова”.

От своя страна Мая Манолова обяви, че ще представи платформата си, която определи като концепция за "умен" град, другата седмица.
Мая Манолова: „Пиша моята програма за управление на София заедно с гражданите. Правя срещи постоянно и подписах меморандум с гражданите почти във всички квартали за борба с презастрояването. Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки. Въпреки огромните средства София не е подреден, чист, светъл и прозрачно управляван град. Има проблем с модела, по който се управлява града. Вървим с общи усилия за промяна на този модел”.
Тя каза още, че ще работи за връщане на Витоша на столичани и развитие на София на север.