ОЧАКВАМ УДВОЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТА НИ ОТ ЕВРОВОТА, ПРОГНОЗИРА РУМЕН ЙОНЧЕВ

i13171_w1000_h1000ЗНС твърдо поддържа тази коалиция и остава в нея. Гледаме на нея като дългосрочен проект и нямаме никакво намерение и поводи да се отказваме. Атаките срещу нас не са изненадващи. Напредъкът ни дразни някои фактори в страната. Очевидно обявеното ни намерение да извадим ДПС от властта накърняват нечии интереси. Лично аз очаквам и нови атаки срещу нас. Това заяви лидерът на земеделците Румен Йончев.

Той изрази учудване от поведението на ВМРО тъй като все пак те са носители на втория мандат. По думите муизлизането им от коалицията би било подмяна на вота на 250 хиляди души, гласували за нея. Този вот беше доста силен и е задължаващ, но явно някои не мислят така, добави Йончев.

Лидерът на ЗНС прогнозира, че удвояване на резултата на коалицията на изборите, защото е известно, че на евровот избирателната активност е много по-ниска в сравнение с парламентарния вот. "Вярвам, че ще се представим отлично и заедно с ББЦ ще се превърнем в незаобиколим фактор в българската политика", каза още Йончев.

Източник: expressnews.bg