НАЙ-СТАРАТА ПАРТИЯ У НАС СЕ ПОКЛОНИ ПРЕД ПАМЕТТА НА СТАМБОЛИЙСКИ

IMG_1517"Няма кой да заличи наследството, което ни остави Александър Стамболийски! Кой първи се замисли за поземлената реформа? Кой стабилизира разклатената българска икономика и лев в след военна България? Кой пръв заговори за здравеопазване по селата, за образование - всеобщо и достъпно? Кой въведе трудовата повинност, за която сега някои започват да се сещат отново. Малцина днес знаят, че Стамболийски е първият български държавник, въвел и задължителното гласуване през 1919 г. - като временна мярка с цел политическото стабилизиране на страната. 
Стамболийски беше и първият, който говореше за Обединена Европа и призоваваше това да се случи, за да се прекратят войните. Няма кой да изтрие това наследство и ние сме негови горди носители". Така започна днес словото си лидерът на земеделците Румен Йончев пред хилядите, дошли да се поклонят пред живота и делото на Александър Стамболийски и да почетат в родното му село 91-годишнината от смъртта му. Под оранжевите знамена и жаркото слънце на възпоменателния събор присъстваха и коалиционните партньори на ЗНС - евродепутатът от ББЦ Николай Бареков, който дойде със сина си, евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО, Росен Петров, Стефан Кенов, Ангел Славчев и други. 
Съборът започна по традиция с химните на РБългария и на земеделците, след което отец Кръстьо отслужи литургия. Присъстващите се поклониха пред делото на Александър Стамболийски в костницата в местността Янини Грамади в Славовица, Пазарджишко.
 
IMG_1697

 

 

ЕТО КАКВО ОЩЕ КАЗА ЛИДЕРЪТ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ РУМЕН ЙОНЧЕВ