ББЦ ще събира средства за изграждането на храм в село Долна Гращица

i16961_w1000_h1000Инициативата за строежа е на коалиционните партньори от ЗНС

"България без цензура“ започва събирането на средства за изграждане на храм в село Долна Гращица. Инициативата за строежа на параклис е на коалиционните партньори от Земеделски народен съюз в лицето на бившия кметски наместник Екатерина Николова, сега съветник в ОС-Кюстендил от ЗНС, както и на местните жители.

По покана на инициаторите от ЗНС на ритуала по полагането на основния камък на бъдещия параклис присъстваха лидера на ББЦ в Кюстендилска област Васил Иванов и зам.- председателя на общинската структура Владислав Паунов. „Поемаме ангажимента за събиране на средства за построяването на този храм“, ангажира се Васил Иванов. „Духовността трябва да бъде поставена на едно от водещите места, а църквата има своята ръководна роля“, е казвал неведнъж лидерът на ББЦ Николай Бареков.

Ритуалът по полагането на основния камък води Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, води. Участваха свещеници от митрополията, архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия Генади Генадиев свещеници от региона.

Параклисът ще носи името на "Св. Петка Българска". В село Долна Гращица няма храм, той ще бъде разположен в двора на кметството, който е близо 3 дка.