72 години от гибелта на Никола Петков

На 23 септември 1947 г. около 00:15 часа след полунощ е изпълнена смъртната присъда на земеделския водач Никола Петков. 
Тази година (2019 г.) се навършиха 72 години от жестокото убийство на български политик, лидер на БЗНС и обединената демократична опозиция.
nikola 1
Ежегодно „Земеделски народен съюз” почита паметта на Никола Петков. Възпоменанието бе в храма „Св. Седмочисленици“, където се отслужи панахида по повод обесването на земеделския водач и лидер на обединената опозиция в 6-то Велико народно събрание.
 
Председателят на „Земеделски народен съюз”  Румен Йончев каза, че  Никола Петков се нарежда на пантеона на българските герои, защото е искал България да е свободна, независима и да бъде управлявана демократично. Малко са българите, които са оставили имената си там. „В днешно време е трудно да бъдеш политик и герои”, допълни лидерът на ЗНС.
 
След панахидата поднесохме венци и цветя пред паметника на Никола Петков в градинката пред храма.
n.p.2
 
На възпоменанието присъстваха председателят на „България на гражданите“ - Димитър Делчев, кандидатът за кмет на София – Мая Манолова, членове на сдружение „Път на младите”,  граждани, симпатизанти и последователи на делото на Никола Петков.
 
 
 
 
 
На финала кандидатът ни за кмет на община Марица - инж. Васил Василев като истински джентълмен поднесе своите пожелания за успех на г-жа Манолова и постави на ревера й брошка със зелената детелина, символ на земеделската идея, което бижу да й напомня, че Земеделски народен съюз е неизменно до нея през цялата предстояща кампания за местния вот.
 
Поклон !