Земеделският народен съюз издига кандидати за кметове и общински съветници в 8 общини на Добричка област

На 23.09.2011 г., петък, от 10.30 ч. в църквата „Св.Георги“ – гр. Добрич, бе отслужена панахида по случай 64-годишнината от убийството на големия български политик, родолюбец и земеделски водач Никола Петков. Никола Петков е син на българския държавник, министър-председател на България и добруджанец Димитър Петков. Областнотo настоятелство на Земеделски народен съюз (ЗНС) покани гражданите на Добрич да почетат паметта на Никола Петков в църковния храм.

По-късно ръководството на Земеделския народен съюз в областта откри предизборната кампания за местни избори в 11.30 ч в залата на Научно-техническите съюзи (НТС) в гр.Добрич. Кандидатите на ЗНС за общински съветници са във всички общини на областта. 71 са общо кандидатите за общински съветници на ЗНС в Добричка област.

Четирима кандидати за кметове в общините Добрич, Добричка, Генерал Тошево и Крушари издигна Земеделският народен съюз в Добричка област. Представителите на ЗНС Дико Иванов - за кмет на община Добричка, Николай Костов за общински кмет на Генерал Тошево, и Михаил Цонев за кмет на община Крушари, участват в самостоятелни листи на Земеделския народен съюз. Кандидатът за кмет на община Добрич Тодор Моралийски участва като издигнат от коалиция на земеделците от ЗНС и БЗНС.

18 са кандидатите на ЗНС за общински съветници в община Добричка. В тази листа участват – Дико Иванов, Димитър Стоилов, Кръстинка Христова, Павел Колев, Щерко Щерев, Цветанка Димова, Николай Станчев, Екатерина Радинова, Костадин Костов, Сезгин Ружди, Николинка Мирчева, Жоро Димитров, Георги Георгиев, Стоян Николов, Нурел Ферад, Ридван Адем, Димитър Николов и Керан Керанов.

Листата на ЗНС за общински съветници в Генерал Тошево е изпълнена с 15 професионалисти от банковия сектор, здравеопазването, агробизнеса, животновъдството, образованието, културата: Николай Костов, Стелиян Стоянов, Mария Василева, Светлан Славов, Петър Стоянов, Димитър Минчев, Димитър Симеонов, Иванка Борисова, Тодор Михайлов, Ивайло Павлов, Стоян Стоянов, Дарина Станчева, Радостина Колева, Георги Господинов, Цветан Павлов.

В град Добрич Земеделският народен съюз в коалиция с БЗНС участва в общинските избори с 10 кандидати за съветници – Тодор Моралийски, доц. д-р Ташо Ташев, инж.Светослав Гочев, авиаторът Светожар Желев, д-р Цветозар Кисьов, магистър-фармацевт Светла Дамянова, агробизнесменът Станимир Вачев, агрономът Христо Контев, инж.Виолета Дончева, ветеринарният лекар Маргарита Пенкова.

Младежки дух и устрем преобладава в листата на ЗНС за общински съветници в Балчик – 9 от 10-те кандидати на земеделците са под и около 30 г. В Балчик на изборите за общински съветници участват – Галин Димитров, Георги Андонов, Светлин Христов, Toни Николов, Пенчо Панталеев, Галя Георгиева, Любомир Кръчмаров, Гергана Петрова, Антоанета Димитрова, Божидара Маринова.

Листата за общински съветници на ЗНС в община Крушари от 8 души също е силна с професионално присъствие – Михаил Цонев, Йордан Момчев, Веселина Рачева, Златомир Калев, Месру Ахмед, Дико Демиров, Стефко Йорданов, Господин Господинов.

В Шабла кандидатите за общински съветници на ЗНС са четирима: настоящият кмет на с.Дуранкулак Зюмбюл Медаров, студентката Пламена Стоянова, местният бизнесмен Тодор Журналов и специалистът по съобщителна техника Живко Георгиев.

В Каварна в изборите за общински съветници от листата на ЗНС участват също четирима души - Маргарита Колева, Стела Димитрова, Красимир Милчев, Димитър Станев.

ЗНС участва в изборите за общински съветници в Тервел с двама кандидати – Иван Иванов и Петър Добрев.

В неделя, 25 септември – денят на град Добрич, кандидатът за кмет на община Добрич от коалицията на земеделците от ЗНС и БЗНС Тодор Моралийски стартира предизборната си кампания в силно оранжево. На възлови места в града тийнейджъри в оранжеви тениски с надпис ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ раздаваха оранжеви дипляни с листата на кандидатите за общински съветници в Добрич и оранжеви балони. На разрешени места за поставяне на афиши бяла поставени и големите плакати с кандидата за кмет на Добрич Тодор Моралийски на оранжев фон.