„Със ЗНС се договорихме да работим заедно в Народното събрание като представители на земеделското движение“ – Спас Панчев

Агенция "Фокус"

Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” и Земеделски народен съюз (ЗНС) подписаха меморандум за изборите за 42-ро Народно събрание. Договорихме се новоизбраните народни представители от Земеделски съюз „Ал. Стамболийски” и Земеделски народен съюз да работим заедно в Народното събрание като представители на цялото земеделско движение и нашата цел да бъде отстояване на земеделските принципи и програми в бъдещото управление на България. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски”, който проведе среща с Румен Йончев, председател на Земеделски народен съюз. „Ние си поставихме за задача да работим в полза на развитието на земеделието, селата и селските региони на страната”, посочи Панчев.
„В духа на общи мерки се уточнихме след изборите ръководствата на двата съюза да набележим правила и да проведем обединителен конгрес. На тази среща, която проведохме днес, доуточнихме до края на месеца да проведем среща на двете ръководства на съюзите и след лятото да организираме провеждането на обединителен конгрес, на който да поканим също ПП „Никола Петков”, БЗНС и ПП „Обединени земеделци”, заяви Спас Панчев.
Той добави, че заедно със Земеделския народен съюз ще проведат традиционния събор на Славовица в памет на Александър Стамболийски. „Решихме да поканим всички, които имат общо, не само политици, но включително и браншови структури в земеделието в България”, каза още Панчев.


Яница ТАНЕВА