Румен Йончев: Ще участваме на изборите, срокът за присъединяване към коалиции още е валиден

14717111_571818273005886_7160091404928304257_n

Продължаваме с усилията си да търсим центъра в българската политика. Надявахме се това да се случи във формата на „Обединени патриоти“, но за съжаление, се оказа трудно да се направи центристка платформа от програмите на ВМРО, НФСБ и „Атака“. Това в никакъв случай не представлява драма.

Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ лидерът на Народен съюз Румен Йончевчиято формация подкрепи кандидатурата на Каракачанов за президентските избори. В медийните изявления на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов личат различни посоки, коментира той: 

Нюанси има и те са значителни, според нас. Нашето присъствие там би дало още допълнителен нюанс, който завежда тази коалиция в центъра, в сферата на умерената политика, което не се възприема добре. Не виждаме нищо страшно в това. Просто, за съжаление, нашата идея за истински център не се състоя.

Ние подкрепихме господин Каракачанов в президентските избори, защото той носеше нов дух на умереност, на центризъм, на усмиряване на двата полюса, което, според нас, беше необходимо и полезно. Парламентарните избори обаче поставят една програма за управление в следващите 4 години и ние сме много внимателни, когато подкрепяме подобна програма. Не, не успяхме да намерим нашите идеи в тази програма.

Формацията ще участва на предсрочните избори, категоричен е Йончев, според когото политическите сили са в паритет и силите на Народен съюз са достатъчни, за да наклонят баланса в една или друга посока.

Срокът за допълване на коалиция, тоест присъединяване към коалиции, все още е валиден. Има такава възможност! Не подценявайте силата на "Народен съюз", която в тези избори може да се окаже доста значителна.

Изпълнителният съвет на партията ще се събере в края на седмицата, за да обсъди към коя коалиционна формация да се включи, уточни той.