Хр. Генчев: Мирослав Найденов обслужваше единствено хранителните вериги и високите цени

"Всеки път когато влизам в магазина, виждам как след всяко появяване на земеделския министър, който в момента е с мярка парична гаранция Мирослав Найденов и неговите стандарти на мляко, месо, храни винаги цените растяха нагоре. Този човек обслужваше единствено големите вериги на хранителни стоки и чрез неговата Агенция по храните притискаха обикновените производители с налагането на безсмислени режими, ваксинации, с цел да се оскъпи земеделската продукция, и да влизат пари в тази Агенция", смята Хранимир Генчев.

"В България има фирма, която арендува над 1 милион декара земя. Представяте ли си каква субсидия получава тази фирма? Ние сме насочени към подпомагане на малките стопанства. Не бива големите арендатори да извиват ръцете на малките хора", каза Хранимир Генчев.
Според него навсякъде в МВР се потъпкват и правила, и наредби, като по този начин се слагат определени хора в подчинение от подслушването.

Кариерата в кв. Бела вода, която дълги години не функционира сега в момента отишлото си правителство на ГЕРБ даде разрешение за проучване на инертни материали за вече 600 декара. Благодарение на кмета на Бела вода и местните жители се направи Инициативен комитет, заведе се дело, което атакува решението на Министерски съвет, делото е наложено за юни месец, но очакванията ми като юрист са, че решението ще бъде спряно”, каза Генчев.

Според лидера на ЗНС Перник за последните три години и половина в България станаха неща, които нито едно мнозинство от демократичния преход не си е позволявало – най-много отменени закони от Конституционния съд са станали по времето на ГЕРБ. Най-много лобистки закони, които обслужваха богатите и олигархията имаше при ГЕРБ.

„Последните дни на отишлото си правителство бяхме сюрпризирани от още нещо – тук, точно над кариерата ще се изгради ветропарк. Всички знаем в момента колко вреди нанесоха тези ветропаркове – още повече, че тук имаме прелетни птици. Правителството, в лицето на пернишкия РИОСВ е дало ОВОС. След 12 май обещаваме да се преразгледа това даване на разрешение”, категоричен е Хранимир Генчев.

„Както през 2011 година спряхме ГЕРБ в Община Перник, така и на 12 май Коалиция за България ще бъде първа политическа сила в Перник и дай Боже да се състави едно национално отговорно правителство. Бъдещият обявен премиер Пламен Орешарски е един изключителен икономист – не като тези, които обикалят сутрешните блокове – един от Англия, един от Швейцария, един от Сингапур и всички искат да стават министри. Всички видяхме този от Световната банка докъде доведе България”, каза Хранимир Генчев.