Георги Ковачев: Народен съюз“ е формация, която се бори за силен политически център и за балансирана политика

6efb1ecb72da39c6c51ddb4a87fe5dea"Патриотизмът не е запазена марка на коалиция "Обединени патриоти", така че по отношение на дефиницията на тази дума, въобще в политиката в България, трябва да бъдем много прецизни, много внимателни. Обединените патриоти искат да са повече националистическа партия, отколкото истинска патриотична обединяваща формация и тук се разминахме сериозно."
Това каза в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR Георги Ковачев от "Народен съюз".
"Народен съюз" е формация, която се бори за силен политически център и за балансирана политика. Такава ние не припознахме в по-крайното говорене на Обединени патриоти", добави той.
От "Народен съюз" обаче ще продължават да настояват за вдигане на пенсиите, а Ковачев е категоричен, че средства за това има.
"В момента прага на бедност е 314 лева, минималната пенсия е 165 лева и 20 стотинки. Не е нормално тези два компонента да не бъдат изравнени. Средства има, друг е въпросът какво ще бъде преразпределението", коментира той.
На въпрос подкрепят ли реформаторите искането за вдигане на пенсиите, Ковачев отговори: 
"Не е правилно да считаме, че коалиция, която е в център-дясно и е за автентичната дясна идея, е против вдигането на пенсиите".
"Народен съюз" ще настоява за завършена съдебна реформа и вкарване на ново антикорупционно законодателство, а партиите, с които не би се обединила са тези вляво и ДПС.